-

A beépítési rajzok dwg-ben letölthetők:

-

Beépítési utasítások FILCOTEN parkline

Általános beépítési útmutató

A BG beépítési- és elhelyezési példái olyan általános javaslatok, melyeket a tervezőnek az adott beépítési terület sajátosságaihoz kell igazítania. Ügyelni kell a szakiparban általánosan ismert szabályok és iránymutatások betartására is.

-

FILCOTEN parkline beépítési utasítása aszfalt- és térkőburkolat esetén

 1. A FILCOTEN Parkline folyókákat földnedves beton alapba kell fektetni. A folyókát legalább 2 cm ágyazó habarccsal rögzítjük az előre kialakított helyére. A Parkline folyóka állítható magasságú lábakkal is rögzíthető egyből a vas szerelésbe, így azzal együtt önthetjük az alaplemezt. A statikai előírásnak megfelelően oldalsó támasztó éket vagy betonmegtámasztást kell kialakítani (lásd táblázatot).

 2. Az elhelyezést a kifolyásnál kell elkezdeni. Minden folyókán nyíl jelzi a folyás irányát.

 3. A folyókatestek közötti fugákat arra alkalmas rugalmas tömítőanyaggal lehet tömíteni illetve ragasztani (lásd a BG-tömítőrendszer útmutatóját).

 4. Ügyelni kell, hogy a felület tömörítésekor, vibrálásakor a gép ne ütközzön a folyóka testhez, mert az könnyen megsérühet.

 5. Abban az esetben, ha dilatációs erők lépnének fel (pl. beton felületeknél), a folyókatest szélétő max. 30-200 cm távolságban dilatációs fugát kell kialakítani. A folyóka vonalára merőlegesen futó dilatációs fugának és a folyókák találkozásának egy vonalba kell esnie.

 6. Térkő melletti beépítés esetén az első három sor térkövet rögzíteni kell az oldalirányú elmozdulás meggátolása végett (pl. hőtágulás, gépjármű lassítása és gyorsítása). A folyókatestek és a térkő között hézagmentes fugakitöltést kell alkalmazni.

 7. A határos felületeknek 3 - 5 mm-rel magasabban kell lenniük, ezáltal a folyókatest hóeltakarítás, takarítási munkálatok illetve egyéb más használat során nem sérül.

 8. Olyan felhasználási területeken, ahol erős kémiai hatás várható (pl.: savak, lúgok, stb.) javasolt a folyókaszakaszok alapos és gyakori tisztítása és tiszta vízzel történő átmosása.

-

FILCOTEN parkline beépítési utasítása betonfelület esetén

 1. A Filcoten-parkline-folyókák elhelyezése a szigetelés fölött egy mélyedésben történik, igazítva a felszín kiírásban szereplő bevonatához. A parkline folyókák kívánt helyükre rögzítése földnedves betonba történik, amely után az Epoxy-gyanta réteg elhelyezésére kerül sor.

 2. A folyókaszakasz elhelyezését a kifolyásnál kell elkezdeni. Minden folyókán nyíl jelzi a folyás irányát.

 3. A folyókatestek közötti fugákat arra alkalmas rugalmas tömítőanyaggal lehet tömíteni illetve ragasztani (lásd a BG-tömítőrendszer útmutatóját).

 4. A határoló felületeknek minimálisan lejtenie kell a folyókák felé.

 5. Olyan felhasználási területeken, ahol erős kémiai hatás várható (pl.: savak, lúgok, stb.) javasolt a folyókaszakaszok alapos és gyakori tisztítása és tiszta vízzel történő átmosása.

-