-

A beépítési rajzok dwg-ben letölthetők:

-

BG Pontszerű akna beépítési utasítása

Általános útmutató:


A BG beépítési- és elhelyezési példái általános javaslatok, melyeket a tervezőnek az adott beépítési terület sajátosságaihoz kell igazítania. Ügyelni kell a szakiparban általánosan ismert szabályok és iránymutatások betartására is.

-

  1. Figyelembe kell venni az terhelési osztályba sorolást (EN 1433 szerint) és a mindenkori érvényes helyi előírásokat.

  2. A BG Pontszerű aknát a helyi adottságoknak megfelelő, stabil,  jó teherbíró alapra kell építeni. Amennyiben az alap beton már megkötött, úgy minimum 2 cm nagy szilárdságú betonnal kell kiönteni, az egyes elemek közötti esetleges egyenetlenségeket cementhabarccsal kell kiegyenlíteni. Az aknaelemek elhelyezése lehetőség szerint emelő szerszámmal történjen (pl. BG Emelő szerszám).

  3. Az akna elemek és a föld közötti rést egyenletesre elkevert, rétegesen, körkörösen betöltött anyaggal kell kitölteni, majd alaposan tömöríteni.

  4. A határos felületek kialakítása előtt a rácsokat az akna testben rögzíteni kell. A felületek tömörítésekor (pl. térburkoló bevibrálása) ügyelni kell, hogy a térburkoló elemek ne ütközzenek az akna elemeknek, mert ez az aknán mechanikai sérülést okozhat.

  5. A határos betonfelületnek tartósan 3-5 mm-rel magasabban kell lennie a rács felületénél.

-