-

A beépítési rajzok dwg-ben letölthetők:

-

FILCOTEN Udvari összefolyó beépítési utasítása

Általános beépítési útmutató

A BG beépítési- és elhelyezési példái olyan általános javaslatok, melyeket a tervezőnek az adott beépítési terület sajátosságaihoz kell igazítania. Ügyelni kell a szakiparban általánosan ismert szabályok és iránymutatások betartására is.

-

Beépítési utasítások FILCOTEN Udvari összefolyó

  1. A FILCOTEN Udvari összefolyót egy legalább 10 cm vastag földnedves beton alapra kell ráépíteni. Ha az aljzat beton már a folyóka beépítése előtt megkötött, minimum 2 cm ágyazó habarcsba kell a folyókát fektetni. A statikai előírásnak megfelelően oldalsó támasztó éket kell kialakítani.

  2. A határos felületeknek 3 - 5 mm-rel magasabban kell lenniük, ezáltal a folyókatest hóeltakarítás, takarítási munkálatok illetve egyéb más használat során nem sérül.

  3. Ügyeljen az udvari összefolyók eltérő magasságára (kerettel vagy keret nélküli kivitel) és az elhelyezését kezdje a kifolyó csatlakozás beállításával.

  4. Miután az Udvari összefolyót beállítottuk, minden oldalról betonozással rögzítjük.

  5. A határos felületek kialakítása előtt a rácsokat az összefolyóban rögzíteni kell. Ügyelni kell, hogy a felület kialakításakor (tömörítésekor, vibrálásakor) ne sérüljön az Udvari összefolyó.

  6. Térkő melletti beépítés esetén az első három sor térkövet ágyazóhabarccsal kell rögzíteni az oldalirányú elmozdulás meggátolása végett (pl. hőtágulás, gépjármű lassítása és gyorsítása).  Az Udvari összefolyó és a térkő között hézagmentes fugakitöltést kell alkalmazni.

-