Kérje tanácsunkat!

Kollégáink készséggel állnak rendelkezésére

Kapcsolatfelvétel BG-Graspointner-vel

-

BG Beton folyóka

Elengedhetetlen és mégis szinte láthatatlan

A folyóka az építészet értékes eleme, a legnagyobb igénybevételre méretezve és mégis szinte észrevehetetlen. A vízelvezető folyóka az ideális megoldás felületek ellenőrzött víztelenítésére.

A BG-Graspointner, mint egyedüli ausztriai gyártó, több évtizedes gyártási tapasztalatával fejlesztette az innovatív, nemzetközi szinten is elismert beton folyóka rendszert.

Típusmegoldások és egyedi vevőigények alapján készült rendszerek a különböző vízelvezetési feladatok megoldására.

-

-

Pontszerű vagy vonal menti vízelvezetés?

A vízelvezetés két alapvető csoportra osztható:
pontszerű és vonal menti vízelvezetésre.


Pontszerű vízelvezetés


Pontszerű vízelvezetésnél a felületi csapadék egy központi mélypontba folyik, és onnan folyik a csatornahálózatba. Ehhez a felületet több irányból egy pontba kell lejtetni.

Részletes információk a BG Pontszerű vízelvezető rendszerről


Vonal menti vízelvezetés


A vonal menti vízelvezetés legnagyobb előnye, hogy a felületet nem kell lejtéssel tagolni, egyenletes marad és emiatt jól járható. Emellett síkfelületet rövidebb idő alatt alacsonyabb költséggel lehet kialakítani.

További előnye, hogy kitűnően alkalmazható különböző felületek elválasztására, mint pl. aszfalt és térkő. Az adott felületi borításokhoz formailag és optikailag legjobban illeszkedő fed lap kiválasztására a folyóka rácsok gazdag választéka ad lehetőséget.BGZ-S Nehéz folyóka

Masszív, erős betontest, Z alakú öntöttvas tokkal, mely a szerkezet további merevítését adja. Különösen ajánlott az olyan nagy igénybevételű helyekre, mint országút, autópálya, de logisztikai központok esetén is ez a leggyakoribb választás. 


Extrém terhelhetőség BG Biztonsági folyóka

Extrém igénybevétel mellet is maximális biztonságot garantál a BG Biztonsági folyóka, Európa szerte egyedülálló termékként.


BG Résfolyóka

Repülőterek guruló és felszálló pályáinak vízelvezetésére gyártott, fedlap nélküli, rendkívül masszív folyóka, mely az aquaplaning mentes le- és felszállást biztosíthatja. 

BG Földút folyóka

Speciálisan mezőgazdasági, erdőgazdasági (nem szilárd burkolatú) utak igényeire fejlesztett folyóka. Öntöttvas, horganyzott acél vagy fa fed lappal rendelhető.
 

BG Tömítési rendszer

A BG Tömítési rendszer a vízelvezető rendszer elemeinek megbízható tömítését garantálja, legyen szó akár általános, akár extrém forgalmú területről. A tökéletes eredmény elérése érdekében kérjük, vegye figyelembe használati útmutatónkat.

-