Beépítési utasítás BG-TE Terasz résfolyóka

Beépítési útmutató

A BG beépítési- és elhelyezési példái olyan általános javaslatok, melyeket a tervezőnek az adott beépítési terület sajátosságaihoz kell igazítania. Ügyelni kell a szakiparban általánosan ismert szabályok és iránymutatások betartására is.

-

  1. A Terasz résfolyókák a csapadék gyors és kontrollált vízelvezetésére alkalmasak. Legalacsonyabb beépítési magasságuk 80 mm. A magasság állításnak köszönhetően a folyóka felső pereme vízszintes lehet, miközben a folyókatest saját lejtése beállítható.

  2. A Terasz résfolyókákat szigetelő fóliára (vagy szigetelésre) vagy a vasbeton alapra kell beépíteni, és habarccsal vagy ragasztóanyaggal pontszerűen a végleges helyére ragasztani.

  3. A Terasz folyókához gyártunk külső és belső sarokelemeket, illetve ellenörző aknát is. A folyóka készülhet teljesen zárt folyókatesttel is, ami alkalmas a csapadékvíz kontrollált elvezetésére és a felületi vízelvezető rendszerhez csatlakoztatható.

  4. A folyókatestek közötti fugákat arra alkalmas tömítőanyaggal lehet tömíteni, illetve ragasztani.

  5. A résrátét felhelyezése előtt ajánlatos az építkezés ideje alatt a folyókát az esetleges elpiszkolódástól, sérülésektől az ideiglenes fedlappal megóvni.

  6. A mechanikai sérülések elkerülése érdekében a határos felületeknek tartósan 3-5 mm-rel magasabban kell lenniük, mint a résfolyóka elem felső pereme.

  7. Azokon a területeken, ahol erős kémiai hatás várható (pl.: savak, lúgok, stb.) rozsdamentes peremű (pl. 1.4571 – V4A) beton folyóka beépítését javasoljuk.

  8. Az ellenőrző aknák beépítése esetén is a fenti beépítési előírások érvényesek.

-